PSV slaat toe in extremis en verslaat Twente na boeiend duel dankzij Pepi

17 maart - 22:00 Laatste update: 23:53
568

PSV is er in eigen huis in geslaagd te winnen van FC Twente. In een boeiend duel, waarin beide teams een goal afgekeurd zagen worden, scoorde Ricardo Pepi in blessuretijd de winnende goal voor PSV

Met vier minuten op de klok werd PSV voor het eerst gevaarlijk. Luuk de Jong wist het net echter niet te vinden, en raakte de paal. Johan Bakayako kreeg vervolgens nog een goede kans, maar hij vond het zijnet. Vijf minuten later leek Twente dreigend te kunnen worden, toen Ricky van Wolfswinkel zijn tegenstander Olivier Boscagli te slim af was. De spits wist Vlap vervolgens echter niet te bereiken.

Na 25 minuten was er de tweede grote kans voor PSV. Joey Veerman wist Guus Til te vinden, maar de aanvallende middenvelder kopte naast het doel van Lars Unnerstall. Ook Luuk de Jong kreeg niet veel later een kopkans, maar ook hij wist niet tot scoren te komen. Net voor rust kwam Sergino Dest gevaarlijk door, maar schoot hij tegen De Jong aan, die zich in buitenspelpositie bevond.

In het tweede bedrijf kwam FC Twente al snel tot scoren, maar arbiter Joey Kooij keurde de goal af. Myron Boadu knikte de bal binnen, maar zou PSV-doelman Benitez hebben gehinderd. Na een uur spelen kreeg PSV een grote kans. Een hard schot van Schouten werd gekeerd door Unnerstall, waarna De Jong de rebound naast kopte. PSV blijft dreigend, vooral via de spits. Scoren wil echter niet lukken, tot net voor tijd. Het was weer De Jong die de kans kreeg, en nu ook het doel trof. Weer wordt er echter een goal afgekeurd, en dus blijft het 0-0.In de absolute slotfase sloeg PSV alsnog toe. Invaller Pepi wist de Eindhovenaren in extremis de zege te schenken: 1-0, waardoor het gat met Feyenoord tien punten blijft.