Van Wonderen verdedigt pupil niet na fout: 'Voelt zich niet prettig en terecht'

Van Wonderen verdedigt pupil niet na fout: 'Voelt zich niet prettig en terecht'

18 maart - 10:15 Laatste update: 10:20
41

Na afloop van de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord ging het vooral over één moment: de blunder van Syb van Ottele die zorgde voor de winnende goal van Feyenoord. De verdediger gaf na afloop nergens een reactie op die fout, maar zijn coach Kees van Wonderen was wel stellig.

"Het is soms niet te verklaren", vertelt Van Wonderen tegen     over de fout van Van Ottele. Het is niet de eerste keer dat Heerenveen dit seizoen punten verliest door zo’n fout. Eerder zorgde doelman Andries Noppert ook al voor puntverlies met een aantal fikse blunders. Dit zorgde ervoor dat de keeper zijn plekje onder de lat af moest staan aan Mickey van der Hart.

Van Ottele gaf na afloop nergens een reactie op zijn blunder. Van Wonderen gaf uitleg waarom hij nergens verscheen. "Hij voelt zich nu ook niet prettig. En terecht, dat is ook logisch. De wedstrijd glipt ons zo uit de handen. Dat is onverklaarbaar. Er gebeurt iets dat je niet kunt regisseren."

Toch heerst bij Van Wonderen ook een klein gevoel van trots, aangezien hij zijn ploeg veel tegenstand zag bieden tegen de Rotterdammers. "Dit doet geen recht aan waar we met z'n allen op jaagden. We hadden recht op meer en dan gebeurt dit." Mats Köhlert was de man van de wedstrijd. De linksback was met twee goals verantwoordelijk voor de gehele Friese productie in de 3-2 nederlaag.