Eredivisie-flops: kansloos FC Volendam levert drietal, ook één speler van PSV

Eredivisie-flops: kansloos FC Volendam levert drietal, ook één speler van PSV

18 maart - 11:00
52

Speelronde 26 van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse flopslijst van VoetbalPrimeur. Hekkensluiter FC Volendam is na de kansloze nederlaag tegen AZ hofleverancier. Verder is er aandacht voor twee grote en allesbeslissende blunders en levert ook het winnende PSV één speler. 

Sherel Floranus (Almere City)
Dat Anis Hadj-Moussa een plaag is voor vrijwel elke Eredivisie-back, bewees hij afgelopen zaterdag nog maar eens. De Vitesse-aanvaller draaide Floranus, die simpelweg niet opgewassen was tegen zijn dribbels, bij vlagen helemaal dol. Even voor tijd bekroonde Hadj-Moussa zijn sterke optreden ook nog met een goal. 

Syb van Ottele (sc Heerenveen)
De Heerenveen-verdediger werd in minuut 84 binnen de lijnen gebracht om een punt uit het vuur te slepen, maar deed Feyenoord uiteindelijk de drie punten cadeau. Eigenlijk speelde Van Ottele niet lang genoeg om opgenomen te worden in de floplijst, maar met een blunder van dat kaliber verdient hij toch een plekje. Ayase Ueda zal hem in ieder geval dankbaar zijn.

 
Josh Flint (FC Volendam) 
Eigenlijk zakte heel Volendam zondag door het ijs tegen AZ, maar Flint was misschien wel de grootste dissonant. De verdediger verdedigde eigenlijk niet. Zo liet hij zich bij de 0-3 van Vangelis Pavlidis als een pupil omspelen. Degradatie lijkt nu echt onafwendbaar voor De Palingboeren. 

Guus Til (PSV)
Het was niet de week van Til. De aanvallende middenvelder werd in Dortmund al na één helft gewisseld, en maakte ook tegen FC Twente allerminst een sterke indruk. De PSV’er had eigenlijk helemaal geen inbreng. De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk wel van Twente, maar daarvoor moeten de dankbetuigingen uitgaan naar Ricardo Pepi. 

Vivaldo Semedo (FC Volendam)
In de 76 minuten die de Volendam-spits gegund werd tegen AZ, deed hij eigenlijk niets goed. Semedo was niet balvast, niet goed in het meevoetballen en hielp even na rust met een wilde omhaal de enige serieuze Volendam-kans om zeep. Het gemis van Lequincio Zeefuik is overduidelijk.

Max Bruns (FC Twente)
Bruns speelde een meer dan prima wedstrijd bij PSV, maar dat alles was eigenlijk niks meer waard toen hij in de allerlaatste minuut een gigantische fout maakte. De verdediger van Twente liet zich kinderlijk eenvoudig aftroeven door Luuk de Jong, terwijl hij de bal ook had weg kunnen schieten. Enkele seconden later lag de bal in het net, waardoor Twente alsnog verloor.

Saïd Bakari (Sparta)
Bakari stond zondagmiddag op Het Kasteel tegenover Ajax-basisdebutant Mika Godts. Daar had de rechtsback het heel erg lastig mee. Godts oogde sneller, technisch vaardiger en passeerde Bakari keer op keer vrij gemakkelijk. Ook op invaller Steven Bergwijn, die de 2-2 maakte, had de Spartaan geen antwoord.

Milan de Haan (FC Volendam)
Volendam werd in elke linie overklast door AZ, zo ook op het middenveld, waar De Haan een belabberde wedstrijd speelde. De geboren Monnickendammer maakte de overtreding waar AZ de 0-1 uit maakte, was niet sterk in de duels en leed geregeld balverlies.

Silvester van der Water (PEC Zwolle)
Was uit bij Fortuna Sittard misschien wel de slechtste aan PEC-zijde. Na een klein halfuur leidde hij met een ziekenhuisbal bijna de 1-0 in, Ook op aanvallend vlak had Van der Water helemaal niets in te brengen. Na de eerste helft liet trainer Johnny Jansen hem achter in de kleedkamer.