Perez bespreekt wederopbouw Ajax: 'Ze willen Henderson heel belangrijk maken'

Perez bespreekt wederopbouw Ajax: 'Ze willen Henderson heel belangrijk maken'

18 maart - 17:36
87

Kenneth Perez is heel benieuwd hoe de wederopbouw van Ajax gestalte gaat krijgen. De Deense analist denkt in ieder geval dat Jordan Henderson een grote rol speelt in de plannen.

Ajax liep zondag opnieuw averij op, al kwam de ploeg van John van 't Schip tegen Sparta nog wel terug van een 2-0 achterstand: 2-2. "Ik vind dit Ajax niet zo interessant meer", stelt Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. "Aan de voorkant denk je: twee gelijkwaardige teams. Ik vind het knap van Ajax dat ze het ombuigen na een achterstand. Verder vind ik er niet zo heel veel van."

Liever kijkt de ex-Ajacied vooruit naar komende zomer. "Het interessante wat er nu moet gebeuren is de wederopbouw van een topclub in Nederland. Hoe komen zij weer bij de top en gaan ze weer voor het kampioenschap spelen? Dat proces vind ik véél interessanter. Het Nederlandse voetbal heeft een goed Ajax nodig. Samen met PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente. Er zijn meer teams nodig die in Europa wat kunnen doen."

Binnen de lijnen lijkt in ieder geval Jordan Henderson deel uit te maken van de plannen. "Ze hebben denk ik een grote rol voor hem in gedachten. Anders geven ze hem niet zo'n salaris. Ik denk wel dat Alex Kroes betrokken was bij die deal", oordeelt Perez, die ziet dat de Engelse routinier wel erg veel invloed heeft. "Henderson heeft ook heel veel macht op het veld, lijkt het wel", doelt hij op het moment dat Henderson een vrije trap opeiste ten koste van specialist Branco van den Boomen. "Het zegt wel dat ze Henderson heel erg belangrijk willen maken."

Perez vond dat te veel van het goede. "Ik ben heel erg voor hiërarchie, alleen ik vind het best wel gek dat een trainer niet Van den Boomen als eerste op de lijst heeft staan. Nee, Henderson mag dat bepalen. Dat zegt wel dat ze hem heel belangrijk willen maken."