'Schouten maakt indruk bij PSV en wekt interesse uit Duitsland'

'Schouten maakt indruk bij PSV en wekt interesse uit Duitsland'

18 maart - 19:46 Laatste update: 19:47
98

Jerdy Schouten kan rekenen op belangstelling van Borussia Dortmund, meldt de Duitse tak van Sky Sports. De PSV-middenvelder heeft een goede indruk achtergelaten in het Champions League-tweeluik.

Het is onduidelijk of Schouten zich in de onderlinge confrontaties - BVB en PSV troffen elkaar in de achtste finales van de Champions League - in de kijker van Dortmund heeft gespeeld. De 27-jarige middenvelder is in elk geval serieus op de radar van Die Schwarzgelben verschenen. Schouten ligt nog tot de zomer van 2028 vast in Eindhoven, waardoor PSV een forse transfersom kan vragen.

Sky rept over een vraagprijs van ongeveer dertig miljoen euro. Schouten werd vorige zomer voor twaalf miljoen euro overgenomen van Bologna en heeft zich ontpopt tot een onmisbare schakel in de ploeg van trainer Peter Bosz. Dit seizoen kwam de controleur in 33 officiële wedstrijden in actie. Daarin was hij tweemaal trefzeker.

Het Eindhovens Dagblad weet dat PSV er 'alles aan gaat doen' om Schouten langer te behouden. Het is nog niet duidelijk of en wanneer BVB zich gaat melden in Eindhoven.