Van der Meijde haalt uit: 'Weet je wat het is... Hij is arrogant'

Van der Meijde haalt uit: 'Weet je wat het is... Hij is arrogant'

18 maart - 22:25
57

Andy van der Meijde maakt gehakt van scheidsrechter Joey Kooij. De arbiter werd zondagavond de hoofdrolspeler tijdens PSV - FC Twente, nadat hij een doelpunt van Myron Boadu afkeurde.

De spelers van Twente waren ook voor rust al niet te spreken over Kooij. "Weet je wat het is met die scheidsrechter... Hij is arrogant", stelt Van der Meijde bij Veronica Offside. "Hij gaat niet het gesprek aan met de spelers. Hij communiceert niet. Daar ergeren spelers zich aan. Als je gewoon met hem kan praten en kan zeggen: Hey, Joey, dit of dat..."

"Maar het is: ga weg, ga weg. Hij wuift iedereen weg", gaat Van der Meijde verder. "Dan krijg je een hekel aan hem." De voormalig aanvaller krijgt bijval van Wesley Sneijder. "Irritant? Wat je van hem ziet, is hij dat wel. Bloedirritant", zegt hij. "Het is een beetje haantjesgedrag." Bij een 0-0 stand gaf Kooij een gele kaart aan Gijs Smal voor tijdrekken. Daarna wees hij gelijk naar de zijlijn met het signaal dat er nog een minuut bij de extra tijd opgeteld moest worden. "Dan wil hij laten zien: ik ben de baas."

Wim Kieft denkt te weten waarom Kooij dergelijk gedrag vertoont. "Hij heeft te veel complimentjes gehad. Ik las vaak dingen: we hebben weer een talentje." Kieft is geen fan van de leidsman en diens optreden in Eindhoven. "Ik vind het ridicuul."