Derksen deelt vermoeden over mogelijke Ajax-trainer: 'Toen met Slot ook gedaan'

Derksen deelt vermoeden over mogelijke Ajax-trainer: 'Toen met Slot ook gedaan'

18 maart - 23:55
83

Johan Derksen vermoedt dat Pascal Jansen reeds benaderd zou kunnen zijn door Ajax. De trainer werd onlangs ontslagen bij AZ, en is sindsdien meermaals in de Johan Cruijff ArenA gesignaleerd. Ook Valentijn Driessen sluit het niet uit, daar bij AZ iets soortgelijks gebeurde met Arne Slot.

"Zou het niet zo zijn dat hij (Kroes, red.) die Pascal Jansen al benaderd heeft, dat de directie van AZ dat gehoord heeft en toen gezegd heeft: dan gaat Jansen er nu meteen uit? Dat hebben ze toen met Slot ook gedaan", doelt Derksen in Vandaag Inside op het moment dat Arne Slot de laan uit werd gestuurd bij AZ, nadat bekend werd dat de trainer met Feyenoord had gesproken.

Valentijn Driessen sluit niet uit dat de theorie van Derksen klopt. "Dat zou kunnen. Ze hebben nooit echt een reden gegeven om Jansen te ontslaan. Ja, slechte prestaties, maar volgens mij was de relatie met de spelers ook niet zo goed meer."

"Ik vind die Belg wel een heel motiverende trainer, die zit er wel bovenop", zegt Derksen met een knipoog, doelend op Maarten Martens. "Ik heb nog nooit zo'n dooie gezien. Dat was een heel aardige voetballer, maar het is niet een man die inspireert."