Derksen helder over Ajax-advertentie: 'Uitstekend, anders krijg je dat gelul'

Derksen helder over Ajax-advertentie: 'Uitstekend, anders krijg je dat gelul'

19 maart - 06:35 Laatste update: 08:15
61

Johan Derksen ziet het zitten in Alex Kroes. De nieuwe algemeen directeur van Ajax heeft een goede indruk op Derksen gemaakt, zo geeft hij aan bij Vandaag Inside. Valentijn Driessen wil niet te vroeg juichen, en haalt aan dat Kroes is aangesteld door dezelfde mensen die Mislintat hebben aangesteld.

"Ik heb het net gehoord, Alex gaat alles doen", doelt Driessen op het interview dat Kroes gaf bij Ziggo. Derksen is wel te spreken over de nieuwe man bij Ajax. "Wat ik over die man lees, staat me wel aan. Hij is recht door zee, hij is financieel onafhankelijk, dus hij hoeft voor niemand bang te zijn. Laat hem maar zijn eigen gang gaan. Ik durf het wel aan hem over te geven, hij lijkt me geen man die louche dingen doet."

"Hij heeft natuurlijk wel bij dat managementbureau gezeten", verwijst Driessen naar het makelaarskantoor SEG, waarmee Ajax mogelijk weleens zaken zal doen. Eventuele onderhandelingen met de partij zullen echter niet door Kroes gevoerd worden. Middels een advertentie wenste SEG Kroes succes, in Het Parool. "Dat vind ik uitstekend. Anders krijg je dat gelul, en nu hebben ze het er zo dik bovenop gelegd…", stelt Derksen.

Driessen houdt een slag om de arm. "Deze man is aangesteld door dezelfde mensen die ook Mislintat hebben aangesteld, en al die andere directeuren. Laten we eerst even kijken of het wat is." Derksen heeft echter veel vertrouwen in Kroes. "Hij heeft veel ervaring in het Nederlandse voetbal. Hij is, en dat vind ik altijd ook wel prettig, van oudsher een echte Ajacied. Wat hij gedaan heeft, heeft hij goed gedaan."