'Ten Hag is overtuigd: United-toptalent krijgt nieuw contract voorgeschoteld'

'Ten Hag is overtuigd: United-toptalent krijgt nieuw contract voorgeschoteld'

19 maart - 07:30 Laatste update: 07:38

Manchester United gaat Kobbie Mainoo een nieuw contract voorschotelen. Dat meldt Fabrizio Romano. De club van manager Erik ten Hag wil het toptalent dolgraag langer vastleggen.

United zou het nieuwe contractvoorstel voor Mainoo al klaar hebben liggen. Er hebben al gesprekken plaatsgevonden tussen de club en de entourage van de achttienjarige middenvelder, die op dit moment op Old Trafford nog een verbintenis tot medio 2027 heeft lopen. Of een akkoord tussen Mainoo en United dichtbij is, is op dit moment nog niet duidelijk. 

De club barst van de ambitie en wil die ambitie onder nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe gestalte gaan geven. Mainoo, die zijn doorbraak te danken heeft aan Ten Hag, geldt als een van de spelers die het nieuwe United kleur moet gaan geven. Mocht hij zijn handtekening zetten onder een nieuw contract, dan zal hij er ook op financieel vlak behoorlijk op vooruit gaan, is de verwachting. 

Mainoo oogst dit seizoen geregeld lof. Zowel Rio Ferdinand als Wes Brown, allebei voormalig United-verdedigers, vergeleken hem qua speelstijl al met Clarence Seedorf.