'PSV 'doet alles' om Amerikanen te behouden, interesse in Schouten en Veerman'

'PSV 'doet alles' om Amerikanen te behouden, interesse in Schouten en Veerman'

19 maart - 08:00 Laatste update: 08:04
94

PSV gaat koste wat kost proberen om zowel Malik Tillman als Sergiño Dest te behouden voor de club. Dat ligt gecompliceerd, weet het Eindhovens Dagblad. Eerstgenoemde is nog eigendom van Bayern München, terwijl de vleugelverdediger in principe na dit seizoen terugkeert naar FC Barcelona. Ook over Joey Veerman en Jerdy Schouten wordt een korte update gegeven. 

De twee middenvelders hebben zich inmiddels gemeld bij het Nederlands elftal, dat oefenwedstrijden speelt tegen respectievelijk Schotland en Duitsland. 'Langzaam maar zeker druppelt door dat buitenlandse topploegen staan te popelen om hun interesse voor de twee internationals via scouts en zaakwaarnemers aan PSV door te geven', aldus het ED. Vanuit Duitsland werd maandag bekend dat Borussia Dortmund het wel ziet zitten in Schouten. 

Technisch directeur Earnest Stewart zal zich ook gaan moeten buigen over de Amerikanen van de club, voor zover hij dat niet al doet. PSV wil Tillman, Ricardo Pepi en Dest in Eindhoven houden. In het geval van Pepi zal dat niet zo lastig zijn, want hij heeft nog een contract tot 2028. Bij Tillman ligt het wat moeilijker. PSV kan hem niet zomaar overnemen, omdat Bayern de in de huurdeal opgenomen koopoptie voor een beperkte boete ongedaan kan maken, zo is te lezen. 'Als PSV hem wil behouden, is veel geld nodig en mogelijk kan met Bayern een nieuwe (huur)deal worden gesloten.'

Ook over Dest is PSV meer dan tevreden. De vooralsnog ongenaakbare Eredivisie-koploper probeert ook hem langer aan de club te binden. 'FC Barcelona lijkt daarbij niet het belangrijkste struikelblok', tekent het ED op. De eigenaar van de transferrechten van de vleugelverdediger is met de Eindhovenaren overeengekomen dat de speler voor ruim 10 miljoen euro mag worden gekocht. De oud-speler van AC Milan heeft zichzelf door zijn goede seizoen inmiddels op de radar van meerdere clubs gespeeld, en kan om die reden een riant salaris eisen. Daar zal PSV hem in tegemoet moeten komen, wil het ook volgend seizoen over hem kunnen beschikken.