Discussie over Wijnaldum: 'Het is discutabel, iemand die de keuze maakt voor geld'

Discussie over Wijnaldum: 'Het is discutabel, iemand die de keuze maakt voor geld'

19 maart - 08:30 Laatste update: 08:36
76

De Oranje-rentree van Georginio Wijnaldum is maandagavond uitvoerig besproken bij het ESPN-praatprogramma Voetbalpraat. Sjoerd Mossou plaatst vraagtekens achter de uitverkiezing van de middenvelder, die voor het Nederlandse publiek vrij onzichtbaar is sinds hij uitkomt voor het Saudische Al Ettifaq. 

Oranje-bondscoach Ronald Koeman werd op de persconferentie van maandag uitvoerig gevraagd naar zijn keuze om Wijnaldum te selecteren. "Het meest opvallende vond ik dat hij heel duidelijk liet doorschemeren dat er wel serieuze kansen zijn voor Wijnaldum", aldus Mossou bij Voetbalpraat. "In hoe hij wil voetballen, en in het type speler dat hij is."

"Wat ik best wel opvallend vind aan het hele verhaal, zijn de mensen die dan roepen: iemand die in Saudi-Arabië voetbalt, kan niet in het Nederlands elftal komen. Hebben die mensen meerdere wedstrijden gezien van de Saudische competitie?", vraagt tafelgenoot Kenneth Perez zich hardop af. "Dat vraag ik me echt af. Het is natuurlijk een beetje achterhaald, dat wanneer je daar naar toe gaat, je meer golft dan traint. Dat is echt achterhaald."

Voor Mossou is het selecteren van Wijnaldum vooral twijfelachtig vanwege de keuze voor het land Saudi-Arabië, niet zozeer vanwege het niveau. "Als je daar gaat voetballen, zegt dat ook iets over je ambities. Je gaat daar puur naar toe om geld te verdienen. Dat mag, dat moet iedereen zelf weten. Maar je geeft er wel mee aan dat je je internationale carrière inlevert voor geld. Daarom vind ik het wel discutabel of je een speler, die de keuze maakt voor geld, een belangrijke rol moet geven."