EK-droom blijft levend bij Ajax: 'Ik heb het in mijn achterhoofd'

EK-droom blijft levend bij Ajax: 'Ik heb het in mijn achterhoofd'

19 maart - 09:20 Laatste update: 09:36
123

Jorrel Hato hoopt in juni mee te kunnen met het Nederlands Elftal naar het Europees Kampioenschap in Duitsland. De pas net achttienjarige Ajacied is momenteel mee met Jong Oranje, maar blijft ambitieus.

Of Hato stiekem droomt van het EK? "Ja. Je weet nooit wat er gebeurt", vertelt de verdediger tegen ESPN. "Ik heb het wel in mijn achterhoofd. Het is niet dat ik verwacht dat Ronald Koeman mij meteen selecteert. Maar ik blijf mijn best doen en dan zien we het wel", aldus de verdediger.

De linkspoot debuteerde tijdens de vorige interlandperiode nog bij de selectie van bondscoach Koeman. Dat hij nu weer mee moet met Jong Oranje, zit hem niet dwars. "Ik zat eerst in de voorselectie van Jong Oranje, toen ik werd opgenomen in de selectie van het grote Oranje. Dat kwam natuurlijk door de blessure van Nathan Aké."

Ondanks het feit dat Hato zich nu focust op de interland break, kan hij de malaise bij Ajax niet helemaal vergeten. "Het blijft wel hangen, het is natuurlijk je club." Het talent vindt wel dat dit jaar goed is voor zijn ontwikkeling. "Het is nieuw voor mij, zo’n seizoen. Als je dit meemaakt zal het je in de toekomst alleen maar beter maken. Voor mij is het belangrijk om mijn hoofd erbij te houden en door dit soort fases heen te komen."