Update: Alves mag onder drie voorwaarden hoger beroep in vrijheid afwachten

Update: Alves mag onder drie voorwaarden hoger beroep in vrijheid afwachten

20 maart - 12:10 Laatste update: 12:01
69

De verdediging van Dani Alves hoopt nog steeds op een tijdelijke vrijlating, zodat de oud-voetballer het hoger beroep van zijn verkrachtingszaak in vrijheid af kan wachten. Dat meldt MARCA. Een heel pakket aan beperkingen moet de rechter overtuigen dat Alves niet op de vlucht slaat naar zijn geboorteland Brazilië.

Zo zou de advocate van Alves dinsdag toegezegd hebben dat de oud-speler van onder meer FC Barcelona zijn paspoort inlevert, periodiek voor de rechtbank van Barcelona verschijnt om aan te tonen dat hij nog in het land is en een borgsom van 50.000 euro betaalt. De 40-jarige Alves heeft bovendien meerdere malen beweert niet van plan te zijn op de vlucht te slaan naar Brazilië, waar Spanje geen uitleveringsverdrag mee heeft. Sinds januari 2023 verblijft hij in hechtenis. 

Alves is in Spanje veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf voor aanranding en verkrachting. Zowel het Spaanse Openbaar Ministerie, dat aanvankelijk twaalf jaar eiste, als Alves zijn in beroep gegaan tegen de straf. Het is nog niet bekend of de rechtbank instemt met het verzoek van Alves en wanneer een definitieve uitspraak in zijn zaak wordt verwacht. 

Update: Dani Alves mag zijn hoger beroep in vrijheid afwachten indien hij een borgsom betaalt van één miljoen euro, zo melden MARCA en Mundo Deportivo. Hij moet zich wel wekelijks melden bij de rechtbank van Barcelona en mag het Spaanse grondgebied niet verlaten. Op hier zeker van te zijn, zijn beide paspoorten (Spaanse en Braziliaanse) van Alves ingenomen.