KNVB stelt buitengewone vergadering en benoeming Paauw als bondsvoorzitter uit

KNVB stelt buitengewone vergadering en benoeming Paauw als bondsvoorzitter uit

19 maart - 20:12
28

De vergadering waarop Frank Paauw zou worden voorgedragen als de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB is uitgesteld. De afgelopen weken was er veel kritiek op die aanstelling vanuit de supporterswereld, maar dit is niet de reden van het uitstellen.

Het TV-evenement The Passion gooit roet in het eten. Het event vindt op dezelfde avond plaats als de oorspronkelijke datum van de buitengewone bondsvergadering (28 maart). De stad Zeist is daardoor minder goed bereikbaar en een aantal belangrijke kruispunten in de stad zijn afgesloten. De agendapunten van de buitengewone vergadering worden nu doorgeschoven naar de reguliere bespreking op 27 mei.

De KNVB zou het niet heel erg hebben gevonden dat de vergadering werd doorgeschoven. De potentiële benoeming van Paauw kwam de bond op veel kritiek te staan. Niet alleen vanuit de supporterswereld, maar volgens het Algemeen Dagblad zouden ook een paar profclubs hebben gevraagd om de aanstelling nog eens nader te bekijken. Paauw heeft op dit moment een hoge functie bij de politie.

Paauw zou zelf graag de opvolger van Just Spee worden en maakt daarom ook duidelijk dat hij niet enkel regels wil toevoegen. "Ik verzet me tegen het beeld dat ik een soort houwdegen ben die alleen maar zaken wil verbieden. Ik heb altijd gezegd: bij voetbal hoort óók uitpubliek. De uitgangspunten zoals die er al jaren zijn om voetbal toegankelijker en gastvrijer te krijgen, heb ik altijd gesteund."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!