Opmerkelijk: FC Groningen-spits krijgt hattrick na twee weken alsnog toegekend

Opmerkelijk: FC Groningen-spits krijgt hattrick na twee weken alsnog toegekend

20 maart - 23:08
25

Twaalf dagen na de wedstrijd van FC Groningen tegen MVV Maastricht (3-0) heeft Romano Postema alsnog zijn hattrick toegewezen gekregen. Scheidsrechter Sander van der Eijk schreef na de wedstrijd op het formulier dat niet Postema maar Jorg Schreuders verantwoordelijk was voor de tweede goal. De KNVB heeft dit inmiddels echter gecorrigeerd, zo meldt RTV Noord.

Postema, spits bij de ploeg van trainer Dick Lukkien, was maker van de 1-0 en de 3-0, maar de 2-0 kreeg hij tot zijn verbazing niet toegewezen door arbiter Van der Eijk. Het was Jorg Schreuders die de bal na een voorzet van Isak Määttä tot een doelpunt leek te promoveren, maar het laatste zetje was afkomstig van Postema.

Na afloop van het duel vroeg Postema de scheidsrechter of hij de goal toegekend zou krijgen, maar de spits kreeg nul op het rekest. Opvallend genoeg nam Postema wél de wedstrijdbal mee naar huis. Opta, dataleverancier van de KNVB, kende de goal wél toe aan Postema. Het databureau zocht contact met de KNVB, waarna door de bond is besloten het doelpunt alsnog aan Postema toe te wijzen. Het totaal van de spits staat daarmee op vijftien doelpunten dit seizoen.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!