Groningen maakt groot verlies: vierde duurste aankoop ooit vertrekt uit Euroborg

Groningen maakt groot verlies: vierde duurste aankoop ooit vertrekt uit Euroborg

21 maart - 17:24 Laatste update: 18:54
33

FC Groningen neemt tijdelijk afscheid van Paulos Abraham. De Zweed kwam als vierde duurste speler in de clubhistorie binnen in Groningen, maar keert na slechts drie doelpunten en vier assists in zestig wedstrijden terug naar zijn geboorteland. IFK Göteborg huurt Abraham in eerste instantie, maar kan de spits daarna voor 500.000 euro definitief overnemen.

Als de optie tot koop aan het einde van het Zweedse seizoen gelicht wordt door Göteborg dan maakt Groningen liefst anderhalf miljoen euro verlies op Abraham. In juli 2021 werd de Zweed voor twee miljoen euro overgenomen van AIK. Abraham tekende destijds direct voor vijf seizoenen, maar zijn dienstverband in Groningen werd nooit echt een groot succes. Volgens Transfermarkt wordt de waarde van Abraham inmiddels nog maar op 600.000 euro geschat.

Volgens VI-journalist Tim van Duijn heeft Groningen wel een doorverkooppercentage van dertig procent bedongen, waardoor Abraham de Trots van het Noorden in de toekomst wellicht nog extra geld op kan leveren.