Koeman doet onthulling: 'Dit zal niet het elftal zijn dat start op het EK'

Koeman doet onthulling: 'Dit zal niet het elftal zijn dat start op het EK'

22 maart - 20:37 Laatste update: 21:06
10

Bondscoach Ronald Koeman heeft een aantal opvallende keuzes gemaakt richting de vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland. Zo maakt Jeremie Frimpong zijn basisdebuut in Oranje en speelt Georginio Wijnaldum op het middenveld.

Het Nederlands elftal mist een flink aantal spelers vanwege blessureleed. Zo zitten onder meer Stefan de Vrij, Quilindschy Hartman, Frenkie de Jong, Calvin Stengs, Joshua Zirkzee en Brian Brobbey in de lappenmand. "Als iedereen fit is, zal dit niet het elftal zijn dat start op het EK", begint Koeman tegenover de NOS. "Maar het zijn wel allemaal jongens die een grote kans maken om bij de definitieve groep te zijn", vervolgt hij.

Koeman legt ook zijn keuze om met Wijnaldum te starten uit. "Ik wil zien wat hij de vorige periode bij Oranje gebracht heeft. In mijn optiek is het nog steeds een speler die heel goed 'box-to-box' kan spelen. Hij zal de eerste man achter Memphis Depay zijn. Hij moet de zestien in komen. Om zeker te weten of iemand dat nog kan, moet ik hem wel opstellen", verklaart Koeman.