Reijnders ziet zichzelf duo vormen met Frenkie: 'Dat kunnen wij wel oplossen'

Reijnders ziet zichzelf duo vormen met Frenkie: 'Dat kunnen wij wel oplossen'

22 maart - 23:19 Laatste update: 23:32
18

Tijjani Reijnders was dé uitblinker van Oranje tijdens de vriendschappelijke interland tegen Schotland (4-0). Hij was verantwoordelijk voor de openingstreffer en gaf daarnaast een assist. De middenvelder is zich er wel van bewust dat het beter moet aanstaande dinsdag tegen Duitsland.

"Fijn om mijn eerst voor Oranje te maken", reageert Reijnders bescheiden na afloop. "Deze zit zeker bij mijn mooiste doelpunten die ik gemaakt heb." Reijnders merkte dat het alles behalve soepel verliep, vooral in de eerste helft. "We waren heel slordig, vooral als we de bal veroverden. We hadden geen rustmomenten in ons spel en we brachten de Schotten in hun kracht. Als we de bal wat langer in bezit hielden, zag je dat er ruimtes ontstonden, waar ook de 1-0 uit voortkwam. Dat hebben we in de eerste helft echt te weinig gedaan", oordeelt Reijnders.

De middenvelder van AC Milan zag dat het in de tweede helft een stuk beter ging met Oranje. "Op een gegeven moment konden zij (Schotland, red.) het ook niet meer belopen. Dan vallen er ruimtes tussen de linies of in de diepte en daar profiteerden wij van." Reijnders zag hoe Schotland een paar keer heel dichtbij een doelpunt was. "Dat moeten wij voorkomen. Dat zou eigenlijk niet moeten mogen. Het is een goede wedstrijd om terug te kijken, om te kijken waar het beter moet richting het EK."

De 25-jarige middenvelder ziet zichzelf ook naast Frenkie de Jong goed tot zijn recht komen. "Ik denk dat wij alle twee graag de bal aan de voet hebben en het spel willen maken via combinatiespel. Ik denk dat Frenkie en ik dat samen ook zouden kunnen oplossen."

Reijnders is zich ervan bewust dat het aankomende dinsdag tegen Duitsland beter zal moeten. "Dit is een wake-upcall, zo kun je het wel noemen. Zo moet je niet beginnen, dat moet dinsdag beter", besluit Reijnders.