Van der Vaart genoot van absolute uitblinker: 'Grote meneer aan het worden'

Van der Vaart genoot van absolute uitblinker: 'Grote meneer aan het worden'

23 maart - 11:36 Laatste update: 11:37
20

Rafael van der Vaart genoot vrijdagavond van het spel van Tijjani Reijnders tegen Schotland. In het oefenduel van Nederland maakte Reijnders het eerste doelpunt en gaf later ook de assist op Donyell Malen, die de 4-0 maakte. Hij werd na afloop uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

"Na de goal trok ik het spel meer naar me toe. Bij AC Milan heb ik dezelfde rol als hoe ik hier speel", zei Reijnders na afloop van de wedstrijd. De prestatie van de middenvelder bleef ook Van der Vaart niet onopgemerkt, die als analist aanwezig was in de Johan Cruijff ArenA. "Ik vind echt dat hij een grote meneer aan het worden is. Wat hij heel goed doet, is dat hij nu op het juiste moment afspeelt. Voorheen dribbelde hij weleens teveel, vond ik. Hij is heel compleet en heeft écht stappen gemaakt. Ik heb genoten van hem", aldus Van der Vaart.

Deze interlandperiode ging het al vaak over de plek op het middenveld naast Frenkie de Jong. Reijnders gaf al aan daar graag opgesteld te worden. "Wij zijn allebei voetballers die graag de bal aan de voet hebben en het spel willen maken met combinatiespel. Ik denk dat Frenkie en ik het samen kunnen oplossen. Wij zijn spelers die het spel willen versnellen", solliciteerde de oud-AZ'er naar een basisplek op het komende EK naast De Jong.