Wieffer zoekt naar verklaring: 'Misschien lag het aan de samenstelling'

Wieffer zoekt naar verklaring: 'Misschien lag het aan de samenstelling'

23 maart - 15:04
142

Mats Wieffer kijkt met gemengde gevoelens terug op de gewonnen wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Schotland (4-0). De controleur probeert in gesprek met De Telegraaf te zoeken naar een verklaring.

Wieffer leidde met gevaarlijk balverlies in de opbouw een levensgrote kans in voor de Schotten. Lawrence Shankland schoot de bal echter op de lat. Direct na het moment werd hij afgelost door Joey Veerman. "Ik kreeg die bal ertussendoor. Ik neem 'm aan met rechts en wil de bal over zijn been heen chippen. Dat ging net niet goed, omdat hij het doorzag", zegt Wieffer. "Gelukkig schoot hij op de lat. Als dit je laatste moment is, ga je er niet met een lekker gevoel uit. Dat overschaduwt de wedstrijd voor mij dan wel."

De middenvelder zag Oranje een moeizame eerste helft spelen. "Dat kwam ook door hoe zij druk zetten", zegt hij. "Schotland ging overal één op één spelen. Het was lastig om op te bouwen. Je moet onder die druk uit proberen te voetballen en daar hadden wij moeite mee. Misschien lag het aan de samenstelling. Sommige jongens hebben nog niet zo vaak met elkaar gespeeld. Tegen Duitsland zal het in ieder geval beter moeten aan de bal. Dat is weer een stapje hoger."