'FC Groningen sprak met AZ-directeur Eenhoorn'

'FC Groningen sprak met AZ-directeur Eenhoorn'

23 maart - 18:26
118

Robert Eenhoorn heeft een gesprek gevoerd met FC Groningen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het is niet duidelijk of hij nog steeds één van de overgebleven kandidaten is voor de positie van algemeen directeur.

De regionale krant meldde al dat Frank van Mosselveld de 'topkandidaat' is in De Euroborg, maar ook Eenhoorn is in beeld bij de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. De algemeen directeur vertrekt aan het einde van het seizoen bij AZ. Hij noemde 'metaalmoeheid' na een periode van tien jaar als belangrijkste reden voor zijn besluit.

De raad van commissarissen van FC Groningen stelde in eerste instantie een 'lange lijst met tientallen kandidaten' op, en sprak onder meer met Eenhoorn. Ook voormalig FC Groningen-speler Johan de Kock en Michiel van Veen, burgemeester van de gemeente Gemert-Bakel 'en groot FC Groningen-fan', stonden op de longlist. 'Met alle gegadigden vonden kortere of langere gesprekken plaats. Sommigen haakten uit eigen beweging af, anderen werden niet geschikt bevonden', stelt DvhN.

RvC-voorzitter Jakob Klompien bevestigt dat er nu nog met drie kandidaten serieus wordt gesproken. Van Mosselveld lijkt dus echter de beste papieren te hebben. De Trots van het Noorden zoekt een opvolger voor de vertrekkende Wouter Gudde, die in 2019 werd aangesteld na het afscheid van Hans Nijland.