Fortes lacht om sjaals met 'kutamateurploeg': 'Ze hebben er veel aan verdiend'

Fortes lacht om sjaals met 'kutamateurploeg': 'Ze hebben er veel aan verdiend'

24 maart - 09:31
31

Jeffry Fortes heeft geen spijt van de uitspraak die hij deed na de eerste ronde van de KNVB Beker. De aanvoerder van De Graafschap hoopte in de tweede ronde op een 'kutamateurploeg', maar De Superboeren verloren vervolgens van Quick Boys. Fortes ziet er de humor wel van in.

"Ik heb dat gezegd, ik sta er nog steeds achter en ik nam het als een man. Ik heb Quick Boys gefeliciteerd, wij waren niet goed genoeg. Verder wilde ik er vooral niet te veel aandacht aan schenken", blikt Fortes terug met Voetbal International.

De supporters van Quick Boys speelden massaal in op de uitspraak van Fortes. Zo waren sjaals met 'kutamateurploeg' populair. "Ik heb er zelf één thuis, haha. Zo ben ik ook wel weer. Ik kan tegen een grapje, ik heb een dikke huid. En ik heb zo toch een bijdrage geleverd aan hun merchandise. Ze hebben er veel aan verdiend, dat is toch mooi?", vat de 35-jarige verdediger het sportief op.

Fortes wil nog wel wat rechtzetten. "De media hadden me te pakken, zo is het ook. Want wat zei ik? Doe mij maar een kutamateurploeg, thuis. Veel media lieten het woordje thuis weg, waardoor de context veranderde. Thuis en uit is bij dat soort wedstrijden een wereld van verschil. Niet dat ik het erg vind, hoor. Ik weet hoe het werkt. De mensen die mij kennen, weten hoe ik het bedoelde."