Perez zag Koeman continu één speler coachen: 'De slechtste man op het veld'

Perez zag Koeman continu één speler coachen: 'De slechtste man op het veld'

24 maart - 12:07
52

Het is Kenneth Perez opgevallen dat Ronald Koeman tijdens Nederland - Schotland (4-0) continu gebaarde richting Xavi Simons. De aanvaller van Oranje moest het van de bondscoach breder houden, een mening die de ESPN-analist volledig deelt. 

Schotland tikte Oranje vrijdagavond in de eerste 35 minuten 'van het kastje naar de muur', aldus Perez. "Ik had niet gedacht dat Schotland zo goed kon zijn. Nederland had daar eigenlijk geen antwoord op. In balbezit was het heel pover, ook doordat het veld heel klein werd gemaakt door Simons, die niet goed speelde."

Wedden

Meer odds

Simons was misschien wel de grootste dissonant aan Oranje-zijde, vervolgt Perez. "Hij was misschien wel de slechtste man op het veld. Hij liep constant naar de binnenkant. Hij deed een keer mee aan de opbouw, toen hij bij het eigen zestienmetergebied stond. Hij moet natuurlijk voorin staan. Zo werd het heel moeilijk om te voetballen voor Oranje."

Koeman zei voor de aftrap dat Simons (op papier rechtsbuiten) meer naar de as zou trekken, vanwege het feit dat Jeremie Frimpong meer als rechtsbuiten zou gaan spelen. Dat pakte alleen niet uit zoals hij had gehoopt. "Koeman zat ook tijdens de wedstrijd te roepen: 'Xavi' Hij gebaarde naar Simons om het veld breder te maken. Als je een vrije rol geeft aan een buitenspeler die eigenlijk geen buitenspeler is, kun je er vergif op innemen dat hij alleen in het midden te vinden zal zijn."

Het was voor Simons zijn elfde interland zonder een doelpunt. Komende dinsdag krijgt hij wellicht een nieuwe kans om van de hatelijke nul af te komen. Dan speelt het Nederlands elftal de uitwedstrijd tegen eeuwige rivaal Duitsland.