Van Hooijdonk ziet alternatief voor Simons: 'Als hij aan de deur rammelt...'

Van Hooijdonk ziet alternatief voor Simons: 'Als hij aan de deur rammelt...'

24 maart - 23:18 Laatste update: 23:19
34

Donyell Malen klopt op de deur bij het Nederlands elftal, zo zien ook Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart. Het duo kaart bij Studio Voetbal aan dat het niet gek zou zijn als Malen de voorkeur boven Xavi Simons krijgt, ook omdat de aanvaller van Borussia Dortmund met zijn diepte iets extra's toevoegt.

"Ik ben ook fan van Simons, maar hij heeft al een aardige reeks wedstrijden gehad waarin hij niet datgeen laat zien wat hij bij zijn clubs altijd heeft gedaan", vangt Van Hooijdonk aan. "Als je er niemand achter hebt, is er geen probleem. Maar als Malen aan de deur aan het rammelen is, dan kun je als coach in de verleiding komen om die keuze te maken. En dan heb je een goede speler met veel potentie op de bank zitten."

De diepte van Malen is iets dat Oranje kan helpen, ziet ook Van der Vaart. "Je kon echt zien, die Schotten speelden helemaal tegen de middenlijn aan. Elke bal eroverheen was gevaarlijk, maar dan moet je wel lopen. En ook een paar keer lopen om het lopen, ook al krijg je hem dan niet. Dan moet de tegenstander automatisch terug, en Malen kan dat wel erg goed."