Gullit en Van der Vaart adviseren Slot over toekomst: 'Maak nou niet deze fout'

Gullit en Van der Vaart adviseren Slot over toekomst: 'Maak nou niet deze fout'

26 maart - 07:50
40

Ruud Gullit en Rafael van der Vaart hebben Arne Slot wat advies gegeven voor zijn toekomst na Feyenoord. Mocht hij vertrekken uit Rotterdam, geven de twee oud-voetballers hem één belangrijke tip mee.

"Als je gaat, maak dan niet de fout door alleen maar Nederlandse spelers mee te nemen", zegt Gullit tegen Slot bij Rondo van Ziggo Sport. "Die spelers ken je dan heel goed, maar dan komen ze in de Premier League, en dan gaat het ineens allemaal veel te snel. Die jongens die zo’n overstap hebben gemaakt, zijn allemaal mislukt." Van der Vaart stemt volledig in met het advies van Gullit aan Slot.

Slot heeft nog een contract bij Feyenoord tot de zomer van 2026. De coach van de Rotterdammers heeft aangegeven dat hij aanbiedingen van andere clubs zeker in overweging neemt, waardoor Gullit op zijn advies komt. "Zoveel spelers hebben het niet kunnen brengen. Dat is echt het gevaar. Ik begrijp het wel, maar je moet er echt even mee wachten. Dat is mijn advies." Erik ten Hag is een coach die bekendstaat om het meenemen van spelers waarmee hij eerder bij Ajax werkte.