Ajax in gesprek met meerdere kandidaten: 'Vivell ook door anderen begeerd'

Ajax in gesprek met meerdere kandidaten: 'Vivell ook door anderen begeerd'

26 maart - 16:00 Laatste update: 16:10
10

Volgens Florian Plettenberg, journalist bij Sky Deutschland, heeft Ajax inderdaad grote belangstelling getoond om Christopher Vivell aan te stellen als directeur transfers. De 37-jarige Duitser zou ook in de belangstelling staan van andere clubs. De nieuwe algemeen directeur Alex Kroes heeft volgens Plettenberg ook gesprekken gevoerd met andere kandidaten.

Sky Deutschland bevestigt het nieuws van VI dat Ajax 'zeer geïnteresseerd' is in Vivell, die eerder een prominente rol vervulde als sportief directeur bij RB Leipzig en recentelijk als technisch directeur bij Chelsea actief was. "Er zijn verschillende gesprekken gevoerd, maar ook met andere kandidaten", aldus Plettenberg.

Hoewel Kroes volgens berichten een bewonderaar van Vivell is, staat de Duitser ook hoog aangeschreven bij andere clubs. "Er is nog geen definitieve beslissing genomen, omdat Vivell meer opties heeft", voegt Plettenberg toe. Bovendien loopt het contract van Vivell bij Chelsea, dat hem in november 2022 aanstelde maar in juli 2023 op non-actief zette, nog steeds door.

Vivell geldt als 'één van de' kandidaten om de vacature bij de Amsterdammes in te vullen. Kroes, die op 15 maart begon als algemeen directeur, neemt richting komende zomer ook het transferbeleid op zich. Dat doet hij samen met hoofdscout Kelvin de Lang en director of football Marijn Beuker. Het is geen geheim dat Ajax nog op zoek is naar een 'transferman'. Vivell is dus in beeld om die post te bekleden.