Seizoen van Chelsea-aanwinst van 68 miljoen blijft beperkt tot één wedstrijd

Seizoen van Chelsea-aanwinst van 68 miljoen blijft beperkt tot één wedstrijd

27 maart - 15:44 Laatste update: 15:45
24

Roméo Lavia gaat dit seizoen niet meer dan 32 minuten in actie komen voor Chelsea. De jonge Belg, die afgelopen zomer nog voor 68 miljoen euro overkwam van Southampton, wordt geteisterd door een dijbeenblessure.

Afgelopen zomer trok Chelsea de portemonnee voor Lavia, maar de twintigjarige middenvelder heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen al gespeeld. In december maakte hij zijn debuut voor The Blues, nadat hij eerder al kampte met fysieke mankementen. In die wedstrijd, tegen Crystal Palace, liep Lavia echter een nieuwe blessure op. Chelsea hoopte aanvankelijk nog voor het einde van het seizoen weer te kunnen beschikken over de controleur, maar dat gaat niet gebeuren.

Chelsea meldt nu via de clubkanalen dat het seizoen erop zit voor Lavia. Daarmee blijft de impact van de miljoenenaanwinst beperkt tot slechts 32 speelminuten dit seizoen. Omgeteld betaalde Chelsea ruim twee miljoen euro voor elke speelminuut die Lavia tot dusver maakte voor de club. De enkelvoudig international zal waarschijnlijk wel de kans krijgen om aan dit gemiddelde te werken: zijn contract loopt nog tot medio 2030.