Vink waarschuwt Koeman: 'Niet de spelers zoals Feyenoord of Duitsland'

Vink waarschuwt Koeman: 'Niet de spelers zoals Feyenoord of Duitsland'

28 maart - 07:53
66

Marciano Vink gelooft er niet in dat het Nederlands elftal er goed aan doet om met veel druk naar voren te spelen. In het ESPN-programma Voetbalpraat stelt Anco Jansen dat Oranje met meer pressie zou moeten spelen, maar Vink is van mening dat bondscoach Ronald Koeman hier niet het materiaal voor heeft.

"Ik vind dat we veel meer initiatief moet nemen", vangt Jansen aan. "Met bal en zonder bal, maar met name zonder bal. Als we daarin meer initiatief nemen zullen we de bal vaker hebben, en daar zijn we goed in. We hebben veel snelle jongens in het elftal, dus we kunnen naar mijn mening veel hoger gaan spelen met onze laatste lijn. Ik vind dat we veel meer hoge druk moeten zetten."

Wedden

Meer odds

Vink is het echter niet eens met de lezing van zijn tafelgenoot. "Daar moet je ook de spelers voor hebben. Als je kijkt naar Duitsland, die zetten met vier man druk. Maar daar is zoveel communicatie, en die voorste vier lopen zich het schompes. Als je heel eerlijk bent…Memphis werkt hard en probeert druk te zetten. Malen probeert hard te werken, maar is voornamelijk gespitst op de diepte zoeken."

"Als je het hebt over druk zetten denk ik niet dat wij de spelers hebben zoals een Feyenoord, maar ook zoals een Duitsland", gaat Vink verder. "Ik denk dat wij heel creatieve spelers hebben voorin, die vanuit een bepaalde actie iets kunnen creëren. En op het middenveld met Frenkie iemand die een overtal kan creëren. Maar écht volle druk zoals Duitsland dat doet, daar geloof ik niet in."