Volgende Ajacied sluit zich na kritiek af van social media: 'Gestopt met kijken'

Volgende Ajacied sluit zich na kritiek af van social media: 'Gestopt met kijken'

28 maart - 10:13 Laatste update: 15:01
103

Tristan Gooijer is pas sinds dit seizoen actief in het eerste van Ajax, maar de verdediger kreeg al een hoop kritiek over zich heen. In het begin had de jongeling hier nog erg veel moeite mee, maar inmiddels heeft hij zich er met verschillende hulpmiddelen voor af kunnen sluiten.

Als talent kreeg Gooijer eerst lovende woorden na zijn debuut in Ajax 1, maar dat positivisme sloeg na een aantal duels om in kritiek. "Daarmee moet je leren omgaan", vertelt Gooijer in een openhartig gesprek met ELFVoetbal. "Het gaat verder dan de traditionele media, want ik las ook berichten in mijn DM op Instagram. Ik ben gestopt ernaar te kijken en erover te lezen." Vooral analist Kenneth Perez was na de wedstrijd tegen NEC kritisch op Gooijer.

Gooijer is ook open over zijn sessies met een mental coach. "Dat zijn dingen die ik ook met mijn mental coach bespreek. Bij Ajax hebben we iemand voor het eerste en voor Jong Ajax. Ik ben niet iemand die snel op zo iemand afstapt, maar soms krijg ik een bericht van mijn mental coach of we niet weer eens moeten samenzitten. Vaak denk ik: ik heb het niet nodig. Maar als ik de sessie achter de rug heb, voel ik me toch weer beter in balans."

Van zijn mental coach leert Gooijer ook om stil te staan bij de mooie dingen en niet alleen maar door te razen in zijn carrière. "Ik heb de lat altijd hoog gelegd voor mezelf. In de Onder 18 wilde ik meteen doorstromen naar Ajax 1, maar toen zei mijn mental coach dat ik de lat soms juist lager moet leggen om sneller te gaan. Mijn focus veranderde van meteen doorstromen naar de beste worden in Jong Ajax."