'Barcelona schrapt vier kandidaten van wensenlijst en blijft hopen op Xavi'

'Barcelona schrapt vier kandidaten van wensenlijst en blijft hopen op Xavi'

29 maart - 07:05 Laatste update: 09:42
10

FC Barcelona hoopt nog altijd Xavi langer binnenboord te houden. Dat heeft volgens diverse Spaanse sportkranten te maken met het feit dat de Catalanen niet helemaal overtuigd zijn van de kandidaat-opvolgers.

Xavi maakte in januari van dit jaar bekend na dit seizoen te stoppen bij Barcelona. Die uitspreek deed hij na twee verliespartijen, waarna het behoorlijk begon te lopen. De club heeft sindsdien geen wedstrijd meer verloren. Voorzitter Joan Laporta sprak ondertussen ook al meerdere keren de hoop uit dat Xavi aanblijft, maar de 44-jarige Spanjaard lijkt vooralsnog standvastig.

Barcelona en Xavi gaan over een aantal weken, ergens na het Champions League-tweeluik met Paris Saint-Germain, met elkaar zitten om te praten over een eventuele verlenging van de samenwerking. Dat meldt Sport. Technisch directeur Deco heeft om die reden de zoektocht naar een trainer even in de ijskast gezet. 

Door vier kandidaten kan inmiddels een streep, zo lijkt het: Mikel Arteta, Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel en Roberto De Zerbi. De manager van Arsenal gooide de deur zelf dicht. Nagelsmann (Duitsland) en De Zerbi (Brighton) worden door Barcelona als te onervaren gezien en wat Tuchel (Bayern München) betreft zou de club twijfels hebben over zijn karakter, gezien zijn verleden vol aanvaringen. 

Hansi Flick, Luis Enrique en Rafa Márquez zijn nog wel in beeld. Flick wordt van die drie als de makkelijkste optie gezien. De oud-trainer van Bayern München en voormalig bondscoach van Duitsland is clubloos en wil graag aan de slag. Enrique staat er, gezien zijn verleden bij Barcelona, het beste op, maar werkt bij Paris Saint-Germain. Márquez, coach van Barcelona B, geldt als back-upplan.