Nederlandse Serie A-revelatie droomt Oranje: 'Weet dat er veel concurrentie is...'

Nederlandse Serie A-revelatie droomt Oranje: 'Weet dat er veel concurrentie is...'

29 maart - 10:29
10

Sam Beukema heeft één grote die hij uit wil laten komen zolang hij bij Bologna speelt: debuteren in het Nederlands elftal. Er is veel concurrentie voor de centrale verdediger bij Oranje, maar hij hoopt ooit de kans te krijgen om zichzelf te laten zien.

Er valt voor Beukema niets uit te sluiten, want de 25-jarige verdediger maakt de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Hij wil nog graag spelen in de Italiaanse top en de Premier League staat ook op zijn lijstje, maar het Nederlands elftal is de 'ultieme droom'. "Ik weet dat er vrij veel concurrentie is op mijn positie, maar ik ga door en hopelijk komt die kans er ooit", vertelt Beukema in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Laten we eerst maar mooie dromen met Bologna uit laten komen."

Beukema draait met Bologna een uitstekend seizoen. De stuntploeg staat op de vierde plaats in de Serie A en de Nederlander kan niet meer ongezien door de stad lopen. "Ik geniet van de passie hier, Ze zien je als held, het leeft enorm", aldus Beukema. "Lokale mensen gaan nog net niet op hun knieën om je te bedanken. Je merkt dat het ze heel veel doet. We zijn ook met iets heel moois bezig."

Vanaf het begin van het seizoen is Beukema al zeker van een basisplaats bij Bologna. "Ik heb het geluk dat ik er vanaf de eerste training bij was", concludeert de centrale verdediger. Desondanks zorgde zijn overstap naar Italië ook voor de nodige struikelblokken. "Ik wilde ook meteen begrijpen wat trainer Thiago Motta op mijn positie verwacht en hoe hij wil spelen. Dat was lastig, omdat hij alleen Italiaans spreekt. De hele staf spreekt geen Engels."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!