Oosting spreekt van 'verlies' bij FC Twente: 'Gewoon heel erg jammer'

Oosting spreekt van 'verlies' bij FC Twente: 'Gewoon heel erg jammer'

29 maart - 14:35 Laatste update: 14:44
9

Joseph Oosting baalt dat hij Joshua Brenet niet meer tot zijn beschikking heeft bij FC Twente. In gesprek met ESPN geeft de oefenmeester aan dat de aanstaande contractontbinding het 'sportief jammer' is.

Brenet werd onlangs veroordeeld tot een celstraf en een taakstraf. Twente besloot daarom over te gaan tot een contractontbinding. Het vertrek van de rechtsback is hard aangekomen bij Oosting. "Joshua is een kwaliteitsspeler voor ons. Sportief gezien is het heel erg jammer", stelt de trainer, die uitlegt waarom. "Hij is een verbinder. Het is een jongen die goed in de groep lag. Het is echt een verlies, maar het is zoals het is."

Ook buiten het voetbalveld om betreurt de oefenmeester wat er gebeurd is. "In zo'n zaak zijn er alleen maar verliezers. Het is gewoon heel erg jammer dat het zo is gelopen. Uiteindelijk sta ik wel achter de club. Wij moeten verder", aldus Oosting.

Oosting heeft alle vertrouwen in zijn spelersgroep. "We hebben een goede selectie. We willen onze ambitie halen, dus we moeten ons weer zo snel mogelijk focussen op het voetbal."