Bijzonder seizoen PSV bereikt Amerika: 'Een familiegevoel, iedereen is close'

Bijzonder seizoen PSV bereikt Amerika: 'Een familiegevoel, iedereen is close'

30 maart - 14:50
16

De Amerikanen bij PSV - Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi - zitten op hun plek in Eindhoven. Het drietal legt in gesprek met de Amerikaanse tak van ESPN uit hoe het is om samen deel uit te maken van een bijzondere ploeg.

Tillman en Dest worden door PSV gehuurd van respectievelijk Bayern München en FC Barcelona, Pepi ligt in Eindhoven vast. "Het is een geweldig gevoel om twee teamgenoten te hebben die ook in de nationale ploeg zitten", zegt laatstgenoemde. "Dat waarderen we, maar we weten tegelijk dat we voor onzelf moeten werken en we ons eigen pad bewandelen."

Pepi krijgt bijval van Tillman, die het hele team prijst. "Het is een soort familiegevoel", stelt de middenvelder. "Iedereen is close met elkaar, er is alleen maar positiviteit." Dest beseft dat PSV aan een bijzonder seizoen bezig is. De Eindhovenaren kunnen nog altijd ongeslagen kampioen worden. "Dat zou heel veel betekenen. Mensen zullen dit team dan voor altijd herinneren."

"We zijn al zo ver", benadrukt Dest. "We kunnen het gewoon afmaken. Het enige wat we moeten doen is blijven focussen. We kunnen alleen van onszelf verliezen."

 Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!