Barça boekt minimale zege na keiharde keeperstackle, hoofdrol Reijnders bij Milan

Barça boekt minimale zege na keiharde keeperstackle, hoofdrol Reijnders bij Milan

30 maart - 23:39
3

FC Barcelona heeft zaterdag een minimale zege geboekt op UD Las Palmas, dat lange tijd met tien man speelde. Bij AC Milan was Tijjani Reijnders goud waard met een fraaie assist.

FC Barcelona - UD Las Palmas 1-0
Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong trad Barça in eigen huis aan tegen Las Palmas. Na een kwart wedstrijd kwam de thuisploeg al met een man meer te staan: Las Palmas-keeper Álvaro Valles stormde zijn doel uit bij een diepe bal en verkocht Raphinha een flinke schop. Dat kwam de sluitpost op een rode kaart te staan. Desondanks kende Barça geen makkelijke avond tegen de nummer twaalf van La Liga.

Zo viel de eerste en enige treffer van de wedstrijd pas na een uur spelen. Raphinha wist de ingevallen Las Palmas-goalie Aarón Escandell met een knappe kopbal te verschalken, op aangeven van João Félix. Diezelfde Felix was een kwartier later nog dicht bij de 2-0, maar de Portugees raakte van dicht bij de lat. Daardoor eindigde het duel in 1-0 en verkleint Barcelona het gat met koploper Real Madrid tot vijf punten. De Koninklijke komt zondag echter nog in actie, tegen Athletic Bilbao.

Fiorentina - AC Milan 1-2
Nadat Reijnders bij Oranje tegen Schotland wist uit te blinken, was de middenvelder ook goud waard voor AC Milan in Florence. Met een bekeken balletje bracht de Nederlander Rafael Leão in stelling. De Portugees liep vervolgens om keeper Pietro Terracciano heen, waarna hij de bal in een leeg doel schoot. Daarmee bepaalde Leão op aangeven van Reijnders de einduitslag op 1-2.

Enkele minuten daarvoor waren Ruben Loftus-Cheek namens Milan en Alfred Duncan namens Fiorentina al trefzeker. Door de winstpartij loopt Milan uit op nummer drie Juventus, dat eerder op de zaterdag verloor van SS Lazio. Het gat met stadsgenoot en koploper Internazionale is nu elf punten.