Uitblinker tegen PSV vol zelfvertrouwen: 'Hoop dat ik nog mee mag naar het EK'

Uitblinker tegen PSV vol zelfvertrouwen: 'Hoop dat ik nog mee mag naar het EK'

31 maart - 07:50
45

Jasper Cillessen steekt na de gewonnen wedstrijd van NEC tegen PSV zijn mening niet onder stoelen of banken. De 34-jarige doelman hoopt stiekem nog op een plek in de EK-selectie van Ronald Koeman. 

Met het zelfvertrouwen van Cillessen zit het na de wedstrijd tegen PSV wel goed. De sluitpost hielp zijn ploeg aan een overwinning door een penalty te keren. "Dit is de derde penalty die Luuk de Jong tegen mij neemt. Die andere twee gingen erin, dus dan denk je niet van: die ga ik even pakken", vertelt Cillessen voor de camera van de NOS. "Maar het is lekker dat het zo uitpakt. Ik bleef lang wachten omdat Luuk die beweging maakt. Daar werd ik twee jaar geleden door verrast, maar gelukkig schoot hij nu iets minder scherp dan tegen Dortmund."

De winst op PSV zorgt voor euforie in Nijmegen. De ploeg wipt in ieder geval voor even over Ajax heen en bezet de vijfde plaats. "Het betekent dat we op de goede weg zijn met NEC en voor mij persoonlijk dat ik op de goede weg ben om terug te komen naar het niveau dat ik kan halen", zegt Cillessen daarover. 

Dat niveau, is dat goed genoeg voor een plek in Oranje? "Dat moet je aan de bondscoach vragen, maar ik hoop nog stiekem dat ik mee mag naar het EK", vertelt Cillessen. "Zolang ik mijn handschoenen aanheb, wil ik voor Oranje uitkomen en mogen ze me altijd bellen. Ik weet dat de situatie dusdanig veranderd is dat ik niet meer bij de vaste groep hoor, maar ik moet zorgen dat ik mijn niveau haal. Dan is het aan de bondscoach en de keeperstrainer om te bepalen of ik goed genoeg ben en of ze me meenemen."