Perez ziet 'personificatie' van Ajax: 'Doet de domste dingen, maar heeft wel iets'

Perez ziet 'personificatie' van Ajax: 'Doet de domste dingen, maar heeft wel iets'

31 maart - 22:05 Laatste update: 22:05
21

Kenneth Perez vindt dat Benjamin Tahirovic de personificatie van Ajax is. De Deense analist ziet de middenvelder soms de meest vreemde en slechte dingen doen, maar ziet hem hier en daar ook hele goede dingen doen. 

"Tahirovic krijgt veel kritiek en doet ook echt gekke en domme dingen, maar deze pass (bij de 1-3 van Chuba Akpom, red.) is echt van een heel hoog niveau", begint Perez zondagavond bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. 

Wedden

Meer odds

"Het is een gekke speler", vervolgt Perez. "Hij is niet echt goed, maar met veel ruimte kan hij wel een pass versturen. Hij heeft wel iets. Hij heeft geen snelheid, net zoals Van den Boomen (Branco, red.), maar dit is echt een wereldpass", is de analist opnieuw lyrisch over de assist op de 1-3 van Ajax.

Collega-analist Kees Kwakman is niet echt te spreken over de zomeraanwinst van Sven Mislintat. "Hij is onbetrouwbaar, hij laat alleen maar mensen uit zijn rug lopen." Precies om die reden is hij volgens Perez de 'personificatie' van Ajax. "Hij laat dingen zien die Ajax-spelers kunnen, maar ook de meest domme dingen. Kijk naar deze sliding bijvoorbeeld, dat is natuurlijk krankzinnig", besluit de analist, die daarmee doelt op de 'ingreep' van de middenvelder de goal van PEC.