Guidetti durft te dromen van terugkeer: 'Nog eenmaal als speler die Kuip in'

Guidetti durft te dromen van terugkeer: 'Nog eenmaal als speler die Kuip in'

4 april - 09:45 Laatste update: 09:45
75

John Guidetti weet als geen ander dat de rivaliteit tussen Feyenoord en Ajax immens groot is. De Zweed staat in Rotterdam, maar ook in Amsterdam bekend als de man die zichzelf in 2012 met drie goals in De Klassieker onsterfelijk maakte. Nooit heeft de spits de kans gehad die prestatie te evenaren en dat knaagt aan hem.

De Klassieker in 2012 staat ongetwijfeld bij veel Feyenoorders nog scherp op het netvlies. Guidetti zorgde er met drie goals voor dat Feyenoord met 4-2 won van Ajax. Iets wat ook in Amsterdam nog niet helemaal vergeten is. "Die rivaliteit is groot en dat is ook prachtig", aldus de Zweed tegenover het Algemeen Dagblad.

Nooit boterde het tussen de spits en de Ajax-fans. In 2016 keerde hij met Celta de Vigo terug in de Arena. Toen hij scoorde riep Guidetti in de camera Feyenoord till I die. Dat deed de spits niet zomaar. "Ajax had al in Vigo de uitwedstrijd gespeeld. Er was daar een restaurant waar ik echt wekelijks kwam. Aan de muur hing een shirt van mij van het Zweedse nationale elftal met mijn handtekening erop. Supporters van Ajax hebben toen het glas kapot geslagen en mijn shirt in brand proberen te steken. Ik was boos en ik moest wel in Nederland reageren", legt de Zweed uit. "Ik antwoordde met een doelpunt en het openlijk tonen van mijn liefde voor Feyenoord in het hol van de leeuw."

Na dat éne seizoen in 2012 heeft Guidetti nooit meer zijn kunsten in De Kuip vertoond in De Kuip. Dat knaagt bij sommige Feyenoord-fans. "Er speelde van alles, ooit zal ik er nog weleens over praten", aldus de Zweed, die zijn zware virusinfectie als een van de redenen geeft voor het uitblijven van een terugkeer. "Het was angstaanjagend, want feitelijk had ik nog maar één been met kracht. Ik ben bij zoveel artsen en experts geweest en eigenlijk zeiden ze allemaal dat ik er rekening mee moest houden dat mijn loopbaan alweer voorbij was."

"Ik ben nooit meer de Guidetti van Feyenoord geworden op fysiek vlak, maar ik heb een schitterende loopbaan gehad", vervolgt de aanvaller. Dat hij nooit meer voor Feyenoord speelde, knaagt ook aan hem. "Ik ben nooit meer terug geweest in de Kuip en dat knaagt wel een beetje", zegt Guidetti. "Wat zou het mooi zijn als AIK tegen Feyenoord zou kunnen spelen. Een oefenwedstrijd organiseren, dat kan toch? Nog eenmaal als speler die Kuip in, het is een droom."