PEC houdt Excelsior van zich af en neemt afstand van degradatiezone

PEC houdt Excelsior van zich af en neemt afstand van degradatiezone

6 april - 21:56
17

PEC Zwolle kan weer iets ruimer ademhalen in de Eredivisie. De geplaagde ploeg van Johnny Jansen sloeg de poging van Excelsior om de degradatiestrijd nieuw leven in te blazen af: 2-1.

De wedstrijd ontbrandde al snel. Lazaros Lamprou kreeg na vijf minuten alle tijd om de bal achter PEC-keeper Jesper Schendelaar te schuiven, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later hielp aan de andere kant ook Bram van Polen een levensgrote kans om zeep. De routinier schoot gehaast over. Lennart Thy dacht na acht minuten meer geluk te hebben, maar de VAR greep in vanwege buitenspel.

De Blauwvingers zetten evenwel door. Eliano Reijnders stuurde meerdere tegenstanders het bos in, maar zijn schot miste richting. Uiteindelijk brak een standaardsituatie Excelsior, niet voor het eerst dit seizoen, op. Stijn van Gassel kon de eerste poging nog keren, maar in de rebound werkte Anselmo Mac Nulty binnen. Ondanks dat er nog een scrimmage voor het Kralingse doel was, bleef het voor rust bij 1-0.

In de tweede helft was er aanvankelijk sprake van een status quo, al sneed Excelsior bijna zichzelf in de vingers. Stijn van Gassel verslikte zich in een terugspeelbal, maar zag het leer tot zijn opluchting tegen de paal komen. Het bleek uitstel van executie, want na 66 minuten verdubbelde Odysseus Velanas alsnog de score. Na klungelig verdedigen deed Lance Duijvestijn nog iets terug, maar PEC pakte voor het eerst sinds 4 februari de volle buit.

De ploeg van Jansen staat veertiende met 31 punten, negen meer dan nummer zestien Excelsior. De Kralingers pakten in hun laatste tien competitieduels slechts twee punten.