'Dieperink maakte een hoop fouten, dan wordt het lastig voor een club als wij'

'Dieperink maakte een hoop fouten, dan wordt het lastig voor een club als wij'

7 april - 10:11
33

Danny Buijs was ontevreden over één specifieke man op het veld bij FC Twente - Fortuna Sittard: scheidsrechter Rob Dieperink. De trainer moest in de eerste helft al een rode kaart slikken voor zijn speler Rodrigo Guth en daar was Buijs het niet mee eens.

Bij ESPN legt Buijs uit waarom hij niet tevreden was over de arbitrage. "Als je de deze wedstrijden speelt, moet je een beetje geluk hebben met een scheids. In de eerste minuut kreeg Twente al meteen een vrije trap toen Sierhuis zijn lichaam erin zette bij een duel en iemand van hen ging liggen. Als je continu dat soort dingen tegen krijgt, dan wordt het heel lastig voor een club als wij."

Wedden

Meer odds

Buijs was vooral niet te spreken over de rode kaart voor Guth na 35 minuten. "Ik denk dat ze hem andersom niet zouden geven, daar hebben we het al veel vaker over gehad. Wij maken fouten en deze man heeft vandaag ook een hoop fouten gemaakt." Buijs sprak dan ook met Dieperink in de rust. "Het ging mij erom dat hij na drie minuten meteen voor een vrije trap floot bij een fantastisch duel. Hij had een theorie waarom het wel een overtreding was, maar bij een hoop andere wedstrijden in de Eredivisie fluiten ze er niet voor."