Gedurfde uitspraak in Enschede: 'Acht puntjes voor, wij gaan Champions League in'

Gedurfde uitspraak in Enschede: 'Acht puntjes voor, wij gaan Champions League in'

8 april - 12:05
199

Met een voorsprong van acht punten op AZ mag en kan FC Twente plek drie niet meer weggeven, stelt Michel Vlap. De Tukkers wonnen zaterdag met 2-0 van Fortuna Sittard en stevenen af op Champions League-voetbal.

De voorrondes van de Champions League ligt voor Twente voor het grijpen. "We hebben een goede ploeg, we geven dit niet meer weg. Dat gaat niet gebeuren, klaar", is Vlap dan ook duidelijk tegenover TC/Tubantia. "Gewonnen en acht puntjes voor. Wij gaan de Champions League in", doet de middenvelder er na het duel met Fortuna nog een schepje bovenop.

Wedden

Meer odds

Over zijn eigen prestaties was Vlap ook tevreden. Wel had hij een doelpunt op zijn naam moeten krijgen, vindt hij zelf. Zijn schot werd onderweg echter iets aangeraakt door Fortuna-verdediger Sadik Fofana, die een eigen doelpunt toegekend kreeg. "Voor mijn gevoel is dit gewoon mijn doelpunt. Ik weet ook echt dat Fofana er niet blij mee is, dan kun je de goal beter aan mij geven, toch?"

AZ kan Twente alleen nog inhalen als er in de laatste vijf speelrondes drie keer vaker wordt gewonnen dan de concurrent. De ploeg van trainer Joseph Oosting heeft nog acht punten nodig om de derde plaats definitief veilig te stellen.