FC Utrecht dwingt Go Ahead laat op de knieën en meldt zich naast Ajax

14 april - 16:25
25

FC Utrecht heeft zondag een late zege geboekt op concurrent Go Ahead Eagles. De Domstedelingen wonnen met 2-1 en komen daardoor op gelijke hoogte met Ajax.

FC Utrecht, dat tijdens de warming-up Mike van der Hoorn zag afhaken, beleefde een bliksemstart. Na een goede, lage voorzet van Jens Toornstra schoot Sam Lammers in de vierde minuut raak. Voor de spits alweer zijn zevende doelpunt in de laatste zes duels. Hoewel Go Ahead daarna het initiatief wat overnam, bleef Lammers gevaarlijk. Doelman Jeffrey de Lange bracht tot twee keer toe redding.

Go Ahead voerde de druk desondanks steeds meer op. De grootste kans van de bezoekers was aanvankelijk voor Bobby Adekanye, die net naast schoot na een foutje van Iqbal. Willumsson schoot op zijn beurt naast. Kort voor rust viel de gelijkmaker alsnog. Gerrit Nauber werkte bij de tweede paal binnen na een hoekschop. Bas Kuipers was zelfs nog dicht bij de 1-2.

In de tweede helft ontspon zich een gelijkopgaande strijd. Isac Lidberg kreeg de kans om zijn oude teamgenoten pijn te doen, maar kwam niet verder dan een rollertje. Aan de andere kant zeilde een schot van Adekanye maar net over het doel. Het duel ging op en neer, maar ook Bozdogan (Utrecht) en Willumsson (Go Ahead) wisten de ban niet te breken voor hun ploeg.

Utrecht en Go Ahead leken de punten te gaan delen, maar in blessuretijd zorgde Bozdogan alsnog voor grote vreugde in De Galgenwaard. De ploeg van Ron Jans komt op gelijke hoogte met Ajax en mag nog dromen van de vijfde plaats. Go Ahead heeft drie punten minder, maar is ook zo goed als zeker van de play-offs om Europees voetbal.