Perez kijkt ogen uit: 'Is er ooit een handigere back geweest in de Eredivisie?'

Perez kijkt ogen uit: 'Is er ooit een handigere back geweest in de Eredivisie?'

15 april - 07:37 Laatste update: 08:10
74

Kenneth Perez is vol lof over Sergiño Dest. Volgens de ESPN-analist heeft er zelden een linksback in de Eredivisie rondgelopen die handiger was dan de PSV'er.

"Heb je ooit een handigere back gezien dan hij? Ik kan het me niet heugen", poneert Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. Wel plaatst de Deen meteen een kanttekening. "De vraag is: kun je ook op deze manier spelen in een absolute topcompetitie? Als hij in een verdedigend team komt te spelen, dan weet ik het niet. Dat is de grap: de categorie clubs waar hij past, komt waarschijnlijk niet voor Dest."

Karim El Ahmadi merkt op dat Dest bij FC Barcelona 'dezelfde dingen probeerde te doen'. "Maar als het daar verkeerd ging, werd hij op zijn plek gezet door iemand als Lionel Messi. Bij PSV kan hij gewoon zijn gang gaan."

Het is geen geheim dat PSV een koopoptie heeft van tien à elf miljoen euro. De Eindhovenaren willen dat bedrag betalen, maar moeten er óók uit zien te komen met Dest. Dat wordt nog een lastig karwei. Na de zege op Vitesse (6-0) wilde Dest ook geen toezeggingen doen. "Waarschijnlijk gaat het om salaris", constateert Perez.

Dest zei zelf dat er 'nog een hoop dingen kunnen veranderen, zoals het vertrek van een trainer'. Perez: "Dat is een ontzettend legitieme opmerking. Deze trainer (Peter Bosz, red.) laat hem op een bepaalde manier spelen. Dat is een grote factor."