Eredivisie-flops: Volendam en Vitesse hofleverancier, één 'shocking' Feyenoorder

Eredivisie-flops: Volendam en Vitesse hofleverancier, één 'shocking' Feyenoorder

15 april - 11:00 Laatste update: 11:05
15

Speelronde 30 zit erop en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. FC Volendam en Vitesse, die degradatie haast niet lijken te kunnen voorkomen, mogen zich hofleverancier noemen. Heracles Almelo is vertegenwoordigd met een tweetal, terwijl er ook één Feyenoorder terug te vinden is in de lijst. 

Damon Mirani (FC Volendam)
Eigenlijk zakte de hele Volendam-defensie door het ijs bij Excelsior, maar Mirani was misschien nog wel de grootste dissonant. De aanvoerder van de Palingboeren was Lazaros Lamprou helemaal kwijt bij de 0-2 en werd na 62 minuten door trainer Regillio Simons naar de kant gehaald. 

Safouane Karim (FC Volendam)
Staat niet in de lijst vanwege zijn sportieve (wan)prestatie, maar vanwege zijn gedrag na afloop. De Volendam-invaller riep een aantal zeer vulgaire teksten richting Excelsior-middenvelder Kenzo Goudmijn. Dat leverde hem ook de rode kaart op. Het valt Karim wel te prijzen dat hij daar na de wedstrijd via Instagram zijn excuses voor aanbood. 

Mica Pinto (Vitesse)
Speelde heel erg matig uit bij PSV. De vleugelverdediger werkte de bal belabberd weg voorafgaand aan de 1-0 van Luuk de Jong. Was ook in het restant van de wedstrijd totaal niet opgewassen tegen de ongrijpbare Johan Bakayoko. 

George Cox (FC Volendam)
Bakte er vrij weinig van uit in het Van Donge & De Roo Stadion. De linksback van FC Volendam oogde traag, stond vaak verkeerd opgesteld en was samen met zijn teamgenoten simpelweg niet opgewassen tegen het wervelende Excelsior. 

Eloy Room (Vitesse)
Heus niet elke doelpunt dat PSV maakte, zes stuks in totaal, viel Room aan te rekenen. Toch had de ervaren doelman meer kunnen betekenen bij het tweede, derde en vijfde doelpunt van Eindhovense makelij. 

Carlens Arcus (Vitesse)
Is al het hele seizoen een onzekere factor bij het noodlijdende Vitesse. Ook tegen PSV was de rechtsback, die gewoon te veel defensieve fouten maakt, niet goed. Niet voor niets liet trainer Edward Sturing hem na één helft spelen achter in de kleedkamer. 

Santiago Gimenez (Feyenoord)
'Shocking', zo noemde ESPN-analist Kenneth Perez het optreden van de Feyenoord-spits tegen Fortuna Sittard. Duidelijk is dat de Mexicaan niet in goede doen verkeert. Waar Gimenez voor de winterstop geen kans onbenut liet, oogt het nu stroef, maakt hij de verkeerde keuzes en lijdt hij vaker dan nodig balverlies.

Sven Sonnenberg (Heracles Almelo)
Heracles had in de openingsfase het betere van het spel, maar alles werd tenietgedaan door centrumverdediger Sven Sonnenberg. De Duitser stond met een ongelooflijke ziekenhuisbal aan de basis van de Friese openingstreffer. Schade die de Almeloërs niet meer wisten te repareren. 

Jizz Hornkamp (Heracles Almelo)
Is de laatste weken enorm op dreef, maar daar was tegen sc Heerenveen niets van te merken. De doorgaans zo koelbloedige Hornkamp miste in de 80e minuut een gigantische mogelijkheid op de 1-1, terwijl hij daarvoor al bij een paar andere momenten niet scherp oogde.