'Hadj-Moussa is een schat van een jongen, hij had gewoon last van z'n darmen'

'Hadj-Moussa is een schat van een jongen, hij had gewoon last van z'n darmen'

15 april - 14:33 Laatste update: 14:40
63

Hans Kraay junior heeft een aantal jongens gesproken rondom Vitesse-speler Anis Hadj Moussa. De smaakmaker zorgde afgelopen weken voor onrust bij de hekkensluiter van de Eredivisie en zou gezien worden als een moeilijke jongen. Daar is volgens Kraay geen sprake van.

"Hij gaat natuurlijk voor 3,5 miljoen naar Feyenoord en er kleeft de afgelopen weken een stempel van moeilijke jongen aan hem, omdat hij een paar keer te laat zou zijn geweest", begint Kraay in gesprek met ESPN. "Maar hij is juist helemaal geen moeilijke jongen. Ik heb veel spelers voorafgaand aan de wedstrijd gesproken en die vinden het allemaal een schat van een jongen."

Hadj Moussa wordt door Kraay 'de tovenaar van de vierkante meter' genoemd. "Het is een hele goede speler, die zelfs op de training laat zien dat hij ook goals kan maken", aldus de analist. Hadj Moussa heeft met zijn goede spel bij Vitesse een transfer naar Feyenoord afgedwongen, maar dit heeft volgens Kraay geen invloed gehad op het gedrag van de Algerijn. "Hij heeft gewoon een hele zware Ramadan gehad en hij heeft heel veel last gehad van zijn darmen."

Echter ziet Kraay ook één probleem bij Hadj Moussa. "Hij verdedigt voor geen meter mee", vertelt de voormalig voetballer. Hij verwacht dat dit zal verbeteren bij Feyenoord onder leiding van Arne Slot. "Hij doet echt geen ene reet als hij de bal niet heeft, maar dat krijgt Arne Slot er volgend jaar wel uit, hoor."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: