'Angstvallig stil' rondom nieuw Ajax-contract: 'Agent heeft ja gezegd'

'Angstvallig stil' rondom nieuw Ajax-contract: 'Agent heeft ja gezegd'

15 april - 20:52
28

Een opvallende claim van Ajax-watcher Mike Verweij: Ar'Jany Martha is ingegaan op een voorstel om zijn contract in Amsterdam te verlengen, maar sindsdien gebeurt er niets. Het is nog maar de vraag of de nieuwe verbintenis er gaat komen.

"Het is gek", stelt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Volgens mij heeft Martha een aanbieding gekregen om zijn contract met twee jaar te verlengen en heeft de zaakwaarnemer daar ja op gezegd. Maar vanuit Ajax is het op dit moment angstvallig stil. Ajax moet dat nog verder opvolgen." Martha loopt komende zomer uit zijn contract bij Ajax.

Martha komt amper meer in de plannen van trainer John van 't Schip voor. Op 18 februari maakte hij voor het laatst minuten in de hoofdmacht, de laatste vier wedstrijden zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie. Sinds februari speelt de multi-inzetbare Martha zijn duels voor Jong Ajax. "Maar als je het gesprek met die jongen aangaat, moet je je niet laten leiden door een aantal mindere wedstrijden", meent Verweij. "Je hebt een visie en je wil zijn contract wel of niet verlengen."