Ajax en Feyenoord moeten oppassen: namen van assistenten vallen in Almere

Ajax en Feyenoord moeten oppassen: namen van assistenten vallen in Almere

16 april - 10:10 Laatste update: 14:21
38

Volgens Voetbal International zet Almere City hoog in wat betreft de opvolger van Alex Pastoor. De succescoach maakte deze week bekend te vertrekken en voor zijn opvolging kijkt de promovendus naar onder andere Ajax, Feyenoord en de KNVB.

Rick Kruys is één van de namen die wordt genoemd in Almere. De trainer is nu nog werkzaam bij VVV Venlo, maar zal daar aan het eind van dit seizoen vertrekken. De grootste drempel bij Kruys is dat hij ook in gesprek is met sc Heerenveen. In Friesland is Kees van Wonderen nu nog trainer, maar ook hij vertrekt na deze jaargang. Zijn naam viel tevens al in de wandelgangen bij nota bene Almere. 

Verder heeft Almere nog een aantal namen op de shortlist staan. Hedwiges Maduro zou nog altijd geliefd zijn, mede vanwege zijn goede band met de eigenaar van Almere. Afgelopen zomer wilde de assistent per se naar Ajax, maar het zou kunnen dat hij graag op eigen benen wil staan. Ook Sipke Hulshoff, assistent van bondscoach Ronald Koeman en Arne Slot, is een optie in Almere. Michael Reiziger zou ook genoemd zijn bij de ambitieuze club. Hij heeft op dit moment Jong Oranje onder zijn hoede.

Pastoor maakte deze week bekend dat hij na een succesvolle periode bij Almere vertrekt bij de club. Afgelopen jaar promoveerde hij voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie.