Zenuwslopend duel ten einde: Ajax Vrouwen bekerfinalist na zege op Feyenoord

Zenuwslopend duel ten einde: Ajax Vrouwen bekerfinalist na zege op Feyenoord

16 april - 22:03 Laatste update: 22:04
74

De Ajax Vrouwen hebben zich geplaatst voor de finale van de KNVB Beker door de dames van Feyenoord te verslaan. De Amsterdamse speelsters hadden een verlenging nodig de Feyenoord Vrouwen aan de kant te schuiven. In de finale wachten de dames van Excelsior of Fortuna Sittard. 

De Ajax- en Feyenoord Vrouwen namen het dinsdagavond in de halve finale van de KNVB Beker op tegen elkaar in Amsterdam op Sportpark De Toekomst. De Amsterdamse dames begonnen sterk aan het de kraker, maar de voorsprong liet lang op zich wachten.

Het leek er even op dat Feyenoord zelfs op voorsprong zou komen via Ella van Kerkhoven. De dertigjarige spits raakte echter de paal. Vlak daarna was het aan de andere kant wel raak voor Ajax. Noëlle van der Sluijs, die vlak voor de finale Justine Brandau moest vervangen, werkte een voorzet van Chasity Grant niet goed weg. Tiny Hoekstra, die in beide competitiewedstrijden tussen de rivalen ook al scoorde, profiteerde van de fout en bepaalde daarmee de ruststand.

In de tweede helft gingen de Amsterdamse dames op zoek naar de 2-0, maar het was Feyenoord dat in de 67e minuut op gelijke hoogte kwam. Een voorzet van Sanne Koopman werd door Esmee de Graaf doorgekopt naar Van Kerkhoven. De Feyenoord-speelster schoot vanuit de draai de 1-1 binnen. Bij die stand bleef het in de reguliere speeltijd en dus moest er verlengd worden.

Al snel was het Ajax dat wederom op voorsprong kwam in die verlenging. Esmee de Graaf hield Grant vast, waarna de bal op de stip werd gelegd. Ajax-aanvoerder Sherida Spitse schoot de penalty vervolgens onberispelijk binnen. In het restant van de vrouwelijke Klassieker werd er niet meer gescoord, waardoor Ajax zich plaatst voor de finale van de KNVB Beker. Woensdagavond wordt de andere halve finale tussen Excelsior en Fortuna Sittard gespeeld.