'Sevilla wil Güler op huurbasis overnemen: Turks talent heeft belangrijke eis'

'Sevilla wil Güler op huurbasis overnemen: Turks talent heeft belangrijke eis'

18 april - 13:57 Laatste update: 15:02
9

Sevilla heeft de komst van het Turkse toptalent Arda Güler onderzocht, zo meldt Relevo. De Spaanse club hoopt hem op huurbasis over te nemen, maar dit lijkt een lastig verhaal te worden. Ook heeft Sevilla interesse in Barça-talent Marc Guiu. 

Sevilla heeft niet de financiële middelen om veel te bewerkstelligen op de transfermarkt en dus wordt er gekeken naar spelers die mogelijk op huurbasis de overstap kunnen maken. De clubleiding hoopt op spelers die Sevilla zien als een club waar ze zichzelf kunnen laten zien aan Europese topclubs door veel minuten te maken. Güler en Guiu behoren tot de namen die zijn onderzocht door de clubleiding.

Wedden

Meer odds

Victor Orda, sportief directeur van Sevilla, was in de zomer van 2023 al druk om Güler naar Sevilla te halen, maar de Turk koos uiteindelijk voor een transfer naar Real Madrid. Daarnaast was de komst van Güler voor Sevilla financieel onhaalbaar door de hoge eisen van zijn entourage. Een jaar later onderzocht de Spaanse club of een verhuurperiode van Güler tot de mogelijkheden behoorde. Het toptalent stelt echter één belangrijke eis: het spelen van Champions League-voetbal. Deze wens zorgt ervoor dat een tijdelijke overstap naar Sevilla niet aannemelijk lijkt, want de Spanjaarden zullen komend seizoen geen Europees voetbal spelen.

Een verhuurperiode van Barça-talent Guiu behoort nog wel tot de mogelijkheden voor Sevilla. Xavi vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer bij FC Barcelona. Dit zorgt ervoor dat Deco, sportief directeur Barça, wacht op de beslissing van de nieuwe technische staf met betrekking tot de toekomst van Guiu. Zodoende is een verhuurperiode van de achttienjarige aanvaller niet bij voorbaat uitgesloten.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: