De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'

De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'

18 april - 23:24
55

Frank de Boer heeft teruggeblikt op zijn botsing met Mounir El Hamdaoui in zijn begintijd als trainer van Ajax. De Boer had het gevoel dat hij werd getest door de aanvaller en één voorval was de druppel.

De Boer nam in december 2010 het stokje over van Martin Jol. "In het begin, met El Hamdaoui, dat was voor mij cruciaal. Om hem voor de groep aan te pakken", vertelt de oefenmeester in Football is Life, de podcast van Daley Blind en Siem de Jong. "Daardoor win je de groep een beetje. Zij kijken op dat moment: wat gaat de trainer doen? Hij gaat je testen als jonge coach en blijft tien minuten op de wc zitten tijdens de rust. Toen heb ik hem eruit gegooid. Dat was echt een testmoment."

Wedden

Meer odds

"Je kunt over je heen laten lopen of je doet dit", vervolgt De Boer. "veDan weet je dat je het misschien verbruid bij El Hamdaoui, maar negentig procent van de andere spelers heb je wel voor je gewonnen. Het is een hele goede speler, maar op dat moment moet je een keuze maken. De ene keer is het goed en de andere keer is het fout. Ik voelde op dat moment dat ik het goed had gedaan."

De Boer raakte vervolgens ook nog Luis Suárez kwijt door een transfer, maar daar hield hij al rekening mee. "Als er iemand geblesseerd raakt of weggaat, zie ik dat als een nieuwe uitdaging. Hoe gaan we dat oplossen? Ze zijn er niet, dus je kunt je er druk over maken, maar daar heb je niets aan. Je kunt beter je energie steken in de jongens die het wel voor je gaan doen."