Jan Smit hoopt op publiekelijke excuses van FC Volendam: 'Met name van Veerman'

Jan Smit hoopt op publiekelijke excuses van FC Volendam: 'Met name van Veerman'

19 april - 11:54 Laatste update: 12:58
49

Jan Smit is verheugd met het mondelinge akkoord tussen FC Volendam en het team van Wim Jonk. Beide partijen zijn het eens over een vertrekregeling. Toch is voor Smit daarmee de kous nog niet af. De zanger en oud-voorzitter, die door de club op straat werd gezet, hoopt op publieke excuses. 

Smit is naar eigen zeggen blij dat zijn naam is gezuiverd en dat achter de slepende soap een punt kan worden gezet, maar hoopt alsnog op publieke excuses van FC Volendam. Dat laat de oud-voorzitter optekenen door De Telegraaf. "De reden om het bestuur weg te sturen, zogenaamd financieel wanbeleid, was een drogreden. Dat heb ik altijd gezegd. Gelukkig is dat met dit akkoord en dankzij het gesprek tussen het bestuur en de Hek-side ook voor iedereen duidelijk."

"Het zou FC Volendam, en dan met name voorzitter Jaap Veerman, sieren om publiekelijke excuses te maken", vervolgt Smit. "Want onze reputatie werd kennelijk bewust geschaad. Ik ben in 2019 met Wim Jonk en zijn team in FC Volendam gestapt omdat de club me aan het hart gaat en we onze droom - promotie naar de Eredivisie - wilden verwezenlijken."